Om Femobility

Jag visste ingenting om elbilar när min bostadsrättsförening under 2020 berättade att laddboxar var på gång. Dags att börja lära sig och jag blev därför medlem i många Facebookgrupper. Jag lärde mig mycket, men trivdes inte alltid med samtalsklimatet så samma år startade jag själv gruppen Elbil och laddhybrid för kvinnor och icke-binära.

Snart började jag där skriva guider för att dela med mig av vad jag hittills hade hunnit snappa upp. Senare började jag skriva även i gruppen för min bilmodell och då så många uppskattat inläggen bestämde jag mig för att dela dem på en egen hemsida.

Jag vill att alla, oavsett kön, ska känna sig välkomma här men jag brinner särskilt för att fler kvinnor ska lära sig mer om laddbara bilar. Ett talande exempel för hur det annars ser ut är den Facebookgrupp jag skapade för Volvos kommande modell EX30: i skrivande stund (2023-08-07) är 92% av medlemmarna män.

Därför heter min sida Femobility: den handlar om eMobility med ett stänk av feminism.

Femobility är nu en del av min enskilda näringsverksamhet Better Call Ståhl. Där erbjuder jag olika typer av konsulttjänster och jag vill mer än gärna jobba med eMobility. Vill du hitta på något tillsammans?

/Anna Ståhl

Anna Ståhl och hunden Selma

I media

Artiklar om Femobility och Facebookgruppen Elbil och laddhybrid för kvinnor och icke-binära: