Ska du stoppa? toppa? Ta reda på om du ska ladda bilen över 80%.

Vem är det egentligen som ska ha en snigel på ögat, den som laddar fullt vid en snabbladdare eller den som lägger sig i hur länge andra laddar? Det beror på om du frågar mig. 

Står du vid en snabbladdare?

Är det kö?

Finns det fler snabbladdare på vägen till din destination?

Behöver du mer än 80% för att nå fram?

Toppa

Finns det ingen som köar bakom dig kan du alltid välja att toppa upp om det passar dig bättre att stanna en stund till. Likaså om du faktiskt måste ladda fullt, för att du har en bil med litet batteri eller ska köra någonstans där det saknas fler alternativ på vägen.

Ha dock förståelse för att köande förare kan känna viss frustration när du står vid en snabbladdare och laddar med låg effekt – berätta gärna för dem att det är ditt enda alternativ. 

I takt med att laddinfrastrukturen byggs ut blir detta förhoppningsvis en icke-fråga, men idag kan vi behöva hjälpas åt när belastningen är hög. 

Vill du läsa mer om laddningsgränser?

Läs mer om både laddhyfs och batterivård.

Dela sidan:

Epost
Facebook
LinkedIn

Toppa - kanske

Om du laddar vid en publik AC-stolpe (destinationsladdning) kan det visserligen ändå finnas andra som väntar men oftast är de avsedda för långtidsparkering.

Däremot kan det även vid AC-laddning finnas skäl att avbryta laddningen tidigare för att ta hand om dina batterier på bästa sätt. Mer om det i mitt blogginlägg om laddningsgränser.

Vill du läsa mer om laddningsgränser?

Läs mer om både laddhyfs och batterivård.

Dela sidan:

Epost
Facebook
LinkedIn

Stoppa

Någonstans runt 80% börjar de flesta bilar ladda med så pass låg effekt att du bör undvika att blockera en snabbladdare när fler vill ladda. Genom att köra vidare kan vi tillsammans nyttja laddnätverket mer effektivt och du kommer sannolikt själv att spara tid även om du behöver göra ett nytt stopp. 

I takt med att laddinfrastrukturen byggs ut blir detta förhoppningsvis en icke-fråga, men idag kan vi behöva hjälpas åt när belastningen är hög. Men när du ser att någon annan laddar fullt, var också lite ödmjuk om du inte vet bakgrunden till det.

Vill du läsa mer om laddningsgränser?

Läs mer om både laddhyfs och batterivård.

Dela sidan:

Epost
Facebook
LinkedIn